Subsidies voor isolatie

subsidies voor isolatie bespaar op je energie kosten

ISDE subsidie

Door je woning goed te isoleren, verlaag je niet alleen je energieverbruik en -kosten, maar verminder je ook je CO2-uitstoot en draag je bij aan een schonere en groenere leefomgeving voor iedereen.

Nieuwsgierig naar de subsidies voor isolatie in 2024?

Subsidies voor isolatie

Het isoleren van je huis biedt niet alleen voordelen voor comfort en energie-efficiëntie, maar kan ook financiële voordelen met zich meebrengen dankzij verschillende subsidiemogelijkheden. Ontdek hoe je kunt profiteren van subsidies voor isolatie in verschillende vormen en maak je woning klaar voor een duurzamere toekomst.

Een van de meest voorkomende vormen van subsidies voor isolatie is het verlaagde btw-tarief. Voor woningen ouder dan 2 jaar geldt een verlaagd btw-tarief van slechts 9% voor isolatiewerkzaamheden, waaronder dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en bodemisolatie. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren op arbeidskosten en maakt het isoleren van je woning een stuk voordeliger.

Naast het verlaagde btw-tarief zijn er ook mogelijkheden voor financiële ondersteuning via een energiebespaarlening. Met een energiebespaarlening kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen om energiebesparende maatregelen in je woning te financieren, waaronder isolatie. Op deze manier kun je de kosten van isolatie spreiden over een langere periode en toch direct profiteren van een energiezuinigere woning.

Een andere vorm van subsidies voor isolatie is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Hoewel ISDE oorspronkelijk gericht is op duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en warmtepompen, kunnen sommige isolatiemaatregelen ook in aanmerking komen voor subsidie. Ook dit kan dus subsidie voor isolatie in je huis betekenen. Het loont zeker de moeite om te controleren of een isolatieproject in aanmerking komt voor ISDE-subsidie en zo extra financiële steun te ontvangen. 

Naast landelijke subsidieregelingen bieden veel gemeenten ook hun eigen subsidies voor isolatieprojecten. Deze kunnen variëren van directe financiële ondersteuning tot kortingen op lokale belastingen of heffingen. Informeer bij je gemeente naar de beschikbare subsidiemogelijkheden en profiteer van extra steun bij het isoleren van je woning. We kunnen je natuurlijk altijd helpen om de gemeentelijke subsidies voor isolatie te verkennen.

Subsidies voor Dakisolatie

Wil je niet alleen een warmere en comfortabelere leefomgeving creëren, maar ook geld besparen op je energierekening? Ontdek hoe dakisolatie je hierbij kan helpen en welke subsidies beschikbaar zijn om je op weg te helpen. Lees verder om meer te weten te komen over de financiële voordelen van dakisolatie en hoe je kunt profiteren van een beter geïsoleerd huis en een lagere energierekening.

Geniet van het verlaagde btw-tarief van 9% voor dakisolatie bij woningen ouder dan 2 jaar. Bespaar op arbeidskosten en maak je woning energiezuiniger.

Financier je dakisolatie met een voordelige Energiebespaarlening. Leen tot € 27.000 zonder afsluitkosten en profiteer van een vaste rentevoet.

Ontvang subsidie tot € 15 per m² voor dakisolatie in 2024. Verdubbel de subsidie door isolatie met milieuvriendelijke materialen.

Informeer bij je gemeente voor bijkomende subsidie op dakisolatie. Bespaar én verduurzaam je woning met isolatie van je dak.

 

subsidies voor isoleren

ISDE subsidie

Ontvang subsidie tot € 5,50 per m² voor vloerisolatie in 2024. Verdubbel de subsidie door te kiezen voor milieuvriendelijke isolatiematerialen.

Heeft u vragen? Wij hebben de antwoorden!!

Subsidies voor vloerisolatie

Ontdek hoe je niet alleen de kou buiten de deur houdt, maar ook kunt profiteren van financiële voordelen met vloerisolatie. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende subsidies en financiële ondersteuning die beschikbaar zijn voor het isoleren van je vloer en hoe je kunt besparen op energiekosten terwijl je bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Profiteer van het verlaagde btw-tarief van 9% voor vloerisolatie bij woningen ouder dan 2 jaar. Bespaar op arbeidskosten en maak je woning comfortabeler.

Financier je vloerisolatie met een voordelige Energiebespaarlening. Leen tot € 27.000 zonder afsluitkosten en geniet van een vaste rentevoet.

Ontvang subsidie tot € 5,50 per m² voor vloerisolatie in 2024. Verdubbel de subsidie door te kiezen voor milieuvriendelijke isolatiematerialen.

Vraag bij je gemeente naar mogelijke subsidie voor vloerisolatie. Maak je woning energiezuiniger en bespaar op je energierekening.

Subsidies voor

Spouwmuur Isolatie

Verlaagd btw-tarief: Geniet van het verlaagde btw-tarief van 9% voor dakisolatie bij woningen ouder dan 2 jaar. Bespaar op arbeidskosten en maak je woning energiezuiniger.

 

Financier je isolatie met een voordelige Energiebespaarlening. Leen tot € 27.000 zonder afsluitkosten en profiteer van een vaste rentevoet.

Ontvang subsidie tot € 15 per m² voor spouwmuurisolatie in 2024. Verdubbel de subsidie door isolatie met milieuvriendelijke materialen.

Informeer bij je gemeente voor bijkomende subsidie op dakisolatie. Bespaar én verduurzaam je woning met isolatie van je dak.

 

subsidies voor

Bodem isolatie

Maak gebruik van het verlaagde btw-tarief van 9% voor bodemisolatie bij woningen ouder dan 2 jaar. Verminder koude en vocht vanuit de kruipruimte.

Financier je bodemisolatie met een voordelige Energiebespaarlening. Leen tot € 27.000 zonder afsluitkosten en profiteer van een vaste rentevoet.

Ontvang subsidie tot € 3 per m² voor bodemisolatie in 2024. Kies voor milieuvriendelijke materialen en verdubbel de subsidie.

Onderzoek bij je gemeente of er aanvullende subsidie beschikbaar is voor bodemisolatie. Maak je woning comfortabeler en energiezuiniger met isolatie van de bodem.